Kup Hrvatske

Izbornik kadeta Silvio Jurčić obznanio je imena igrača na koje računa na turniru Nation to nation, koji se od 24. do 26. studenog igra u Pečuhu.

Djevojke:
Maja Pranić
Tea Rebesco
Lea Burazor
Marta Dvornik

Dječaci:
Marko Šurina
Lovro Matovina
Tin Radovanović
Roko Ban

U konkurenciji do 15 godina, po dva zlata su osvojili Maja Pranić (BK Medvedgrad) i Lovro Matovina (BK Koprivnica). Maja je slavila u konkurenciji singla i ženskih parova zajedno s Teom Rebesco, koju je pobjedila u finalu pojedinačne konkurencije u napeta tri gema (20-22, 21-12, 21-14). Lea Burazor (BK Dubrovnik) i Marta Dvornik (BK Split) su osvojile bronce.

Maja i Tea su u finalu ženskih parova slavile protiv splitsko-zagrebačke kombinacije, Marte Dvornik i Laure Špehar, koje su u polufinalu izbacile druge nositeljice – Burazor i Konjuh. U finalu su isto uspjele do gema protiv Maje i Tee, no u konačnici su igračice Medvedgrada slavile s 2-1 u gemovima.

Lovro je drugo zlato osvojio u mješovitim parovima s Dubrovčankom Leom Burazor, nakon što su u finalu u vrlo uzbudljivom meču slavili protiv Tina Radovanovića i Tee Rebesco. Marko Šurina i Maja Pranić, te Marta Dvornik i Toma Padovan (BK Split) su osvojili bronce.

Radovanović je bio bolji od Hržice i u muškim parovima nakon što je s klupskim kolegom Vidom Novakom slavio protiv Hržice i Knezovića, a bronce su osvojili Tino Lovrinčević (BK Split) i Filip Vedriš (BK Koprivnica), odnosno Endi Ladišić i Luka Veble (BK Novska).

 

Rezultati

PH U13
Tino 3 na Prvenstvu Hrvatske u muškim parovima

PH U15
Marta 3 u mix parovima s Tomom
2 u ženskim parovima s Laurom Špehar
3 u pojedinačnoj konkurenciji

PH U17
Kiki 2 u singlu
KIKI 2 u muškim parovima
Kiki i Marta 3 u mix paru

 

Kup Hrvatske 2023