O klubu

Badmintonski klub Split je sportsko udruženje osnovano 2006. godine s ciljem promoviranja i razvoja badmintona u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Od 2008. godine klub je registriran pri Hrvatskom badmintonskom savezu. Ujedno je i jedini badmintonski klub u Splitu.

Od svog osnutka klub okuplja zaljubljenike u badminton, organizira treninge i natjecanja na više lokacija u Splitu te aktivno radi na popularizaciji badmintona. U suradnji sa školama radi pokazne satove badmintona nastojeći animirati kako djecu tako i odrasle da se pridruže u igri. Kako klub nema vlastitu dvoranu, treninzi se odvijaju na više lokacija u gradu. Cilj kluba je podignuti igranje badmintona kao sporta u Splitu na višu razinu a za postizanje tog cilja korištenje dvorane pod pokroviteljstvom Grada bi jako pomoglo.

Klub sudjeluje u natjecanjima na regionalnoj i državnoj razini sa zapaženim uspjehom svojih mlađih uzrasta na čije smo rezultate izuzetno ponosni. Povećanjem broja članova kluba i pravilnom selekcijom cilj je natjecati se u više kategorija na državnoj i međunarodnoj razini. Drugi, ne manje važni cilj je da se u pozitivnom okružju kluba kroz bavljenje ovim sportom zadovolje odgojni, edukativni, zdravstveni i humanitarni aspekti razvoja svih članova kluba.

Osim mlađih uzrasta klub ima i amatersku sekciju odraslih od 50-ak članova. Klub za svoje amatere organizira različita takmičenja pojedinačno i u parovima, a dva puta godišnje pomaže u organizaciji natjecanja na kojima sudjeluje više od 70 igrača (turniri Sv. Duje i Sv. Nikola). Jedan od projekata kluba je organizirati turnir ADA lige u Splitu po uzoru na druge amaterske turnire ADA lige koji se već duži niz godina igraju u Hrvatskoj i regiji s posjećenošću od preko 250 takmičara.

 

Klub počiva na entuzijazmu članova i roditelja ali aktivno radimo na suradnji s Gradom Splitom i ostalim zainteresiranim sponzorima te pozivamo sve koji žele pomoći razvoju našeg kluba i badmintona u Splitu da nam se pridruže.

 

Dokumenti

 
Status Badmintonskog kluba Split

Sponzori